5 tips & mijn ervaringen bij doorkomende tandjes

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 20:31

Doorkomende tandjes: 5 tips en mijn ervaringen

Wat je kunt doen bij doorkomende tandjes 

Elk kleintje krijgt gemiddeld tussen de 4 & 7 maanden last van doorkomende tandjes. Het hoort bij het groter worden. Onze allerkleinsten moeten er maar 'even doorheen'.  Maar dat betekent niet dat we het ongemak en de pijn niet bij onze kleintjes weg willen nemen. Juist! Niets is erger dan je kind verdrietig, pijn of ongemak zien hebben.

 

Ervaringen uit de praktijk 

Met twee kindjes van 2,5 jaar en 4,5 maand oud kan ik zeggen dat ik ongeveer weet wat wel en wat niet werkt. En nee, ik ben geen ervaringsdeskundige. Maar ik weet wel wat bij mijn kindjes in de praktijk wel of niet werkt. En ik denk dat het goed is dat wij, ouders die met elkaar delen. Caring is sharing toch?! Hier dus 5 tips en mijn ervaringen bij doorkomende tandjes. Misschien heb je ze allemaal al geprobeerd. Of ben je nu juist op zoek naar ervaringen uit de praktijk! Lees dan vooral verder. Heb je nog een gouden tip? Laat het vooral weten in de comments:-)!

 

Tip 5: Tandgel

Been there done that. Kleintjes liggen niet lekker stil, om vervolgens een vinger in hun mond gepropt te krijgen, die keurig het tandvlees kan masseren.

 

Tip 4: Masseren

Een tip die je vaak voorbij ziet komen is het masseren van het tandvlees van jouw kleintje. Geloof mij, en ik spreek uit ervaring, dit is wanneer je echt teneinde raad bent. Zie je jezelf het tandvlees van jouw kleintje uren masseren? En zie tip 5.

 

Tip 3: Op een broodkorstje kauwen

Yup, kauwen en nog eens kauwen. Ik geef eerlijk toe dat mijn oudste zoon dit best lekker vond. Door op het broodkorstje te kauwen ontstaat er een masserend effect. Het nadeel: Het korstje is vrij snel zacht en verliest dan zijn effect. Na een paar minuten ben je toe aan een nieuwe truc. 

 

Tip 2: Een bijtring

De bijtring is een 9 out of 10! Mijn gouden combinatie is een bijtring en de Chamodent druppels van VSM. Kauwen en sabbelen doen kleintje het liefste de hele dag bij doorkomende tandjes. Een bijtring geef constante verlichting van de pijn. Maar zorgt er ook voor dat tandjes sneller doorkomen. En een bijtring neem je gemakkelijk overal naartoe! Tip van mij: koel de bijtring in de koelkast. Altijd succes! 

 

Tip 1: Chamodent druppels van VSM

Chamodent druppels van VSM... hello lifesaver! Dit is veruit de beste tip die ik ooit van een vriendinnetje heb gekregen. De suikervrije druppels op homeopathische basis geven direct verlichting bij jouw kleintje. Je hebt Chamodent ook als tandgel, maar jullie weten inmiddels hoe ik daarover denk!

 

Elk kind is anders, kijk wat voor jouw kleintje werkt

Dit zijn mijn 5 tips en ervaringen. Hopelijk heb je iets aan mijn ervaringen. En bedenk; elk kind is anders. Wat bij de een werkt, werkt bij de ander niet. Kijk daarom vooral wat voor jouw kleintje werkt.

 

Denk je na het lezen van mijn blog, ik moet een bijtring en Chamodent druppels hebben? Chamodent druppels zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld het Kruidvat of de Etos. Wil je een mooie bijtring? Kijk dan vooral even bij ons op de website. Wij hebben prachtige bijtringen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.